wr_resport 1

Esport vagy REsport?

A latin re- előtag jelentése: vissza. Az esport nagyon új és nagyon trendi. Akkor meg minek vissza, és hova? A középkorba? Oda azért nem 🙂 Sőt, még a 20. századba se. Tulajdonképpen nem is vissza, vagyis vissza, de a jövőből! Mivaaaan? Nyugi! Csak annyi, hogy akárhogy csűrjük-csavarjuk, izzadás, meg fogyás, meg koncentráció, meg gyors reakcióképesség ide vagy oda, az esportban akkor is egy székben ülsz, és a nullák meg az egyesek futkároznak a chipekben, te meg lövöldöző katonát látsz a képernyőn. Jó móka ez, kell ilyen is.

De azért futni is jó, lélekszakadva rohanni, érezni, ahogy a társaid drukkolása szinte taszítja előre a testedet, úgy, hogy alig bírod olyan gyorsan utánadobálni a lábadat! Nem rossz egy digitális szuperhőst irányítani, na de ha te magad lehetsz az? Arccal, kézzel, lábbal, szívvel? Azért azt ki kell próbálni! És közben mégiscsak ott vagy a gépben! Bejelentkeztél, regisztráltál, befigyelnek ám a nullák meg az egyesek, lesik szépen, merre jársz, és ha jó vagy, előnyt szerzel a csapatodnak, a saját egész testeddel és lelkeddel. Hát ez meg a resport! Próbáltad már?

(A többi cikk hosszabb és „tudományosabb”, de nem akartunk mindjárt az elején megijeszteni 🙂 Ha komolyabbra vágysz, nézd meg mondjuk a mozgásról vagy a valóságról szóló írásokat!)